به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، سید محمود مهدوی، نویسنده برجسته استان اردبیل که سال گذشته مقام اول بخش رمان جایزه ملی داستان حماسی را کسب کرده بود، در سومین دوره این رویداد ادبی داوری بخش رمان این جایزه را برعهده داشت. وی درباره سطح آثار ارائه شده به دبیرخانه سومین جایزه ملی داستان حماسی گفت: به دلیل سطح کیفی آثار، رقابت بسیار سخت بود و همین محدود بودن فاصله میان امتیازها کار داوری و ارزیابی آثار را مشکل کرد.
آشنایی شرکتکنندگان با ساختار
مهدوی ادامه داد: رمانهای ارائه شده نشان میداد که شرکت کنندگان به خوبی با ساختار رمان و نویسندگی آشنایی دارند بنابراین کارهای خوبی خوانده شد. بر اساس قابلیتهای آثار سومین دوره جایزه ملی ادبیات حماسی، هیات داروان پیشنهاد داد که از میان 200 اثر ارایه شده به دبیرخانه حداقل 60 اثر که به مراحل بعدی ارزیابی نرسیدند با راهنمایی یکی از اساتید، مورد بازنویسی قرار گیرند و برای سال بعد جایزه ادبیات حماسی آماده شوند.
به گفته وی، در داستان حماسی، چه حماسه کهن و چه مدرن، حماسه مدنظر است. به عبارتی دیگر در داستان حماسی قهرمانی نیاز داریم که عمل قهرمانانه انجام دهد، او یا در این امر موفق میشود و یا کشته میشود؛ بنابراین هر اتفاق برای قهرمان رخ دهد، باز حماسهآفرینی شده است. رزمنده حماسهساز با وجود اینکه در یک عملیات شهید میشود اما با به نتیجه رسیدن عملیات، قهرمان است و عمل قهرمانه یا سوژه بومی محلی دارد یا ملی.
سوژه بومی را میتوان در وسعت ایران گسترش داد
مهدوی گفت: یک نویسند میتواند سوژه بومی را طوری بنویسد و طرحریزی کند که با ماجراهایی که در دل قصه میگنجاند بتوان آن سوژه را در وسعت ایران گسترش داد و به یک سوژه ملی تبدیل کرد.
انتهای پیام/
نظر شما